Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obyvatelé Letohradské přijdou o vzrostlé topoly, stromy se sem ale vrátí

Vysoké topoly v jablonecké ulici Letohradská budou muset kvůli dlouhodobě špatnému stavu k zemi. Ke kácení dojde již na konci března. Místní ale smutnit nemusí, beze stromů nezůstanou.

Devatenáct topolů a dalších sedm kusů dřevin nahradí olše. „Současné stromořadí nahradí celkem čtyřiadvacet olší šedých,“ uvedla mluvčí města Jana Hajná. Špatný stav stromů by podle vedení města mohlo ohrozit i blízkou železniční trať a komunikaci. Současné topoly černé lemující ulici totiž prosychají. Mohlo by tak dojít například k pádu větví.

Vedle kácení a sázení bude zdejší území očištěno od náletových dřevin. Nové stromy v podobě olší nebyly vybrány náhodou. „Olši šedou jsme zvolili po jednání se Správou železniční dopravní cesty. Kultivar Area dorůstá do desetimetrové výšky. Do budoucna by tedy neměla ohrozit železniční provoz,“ sdělil náměstek města Štěpán Matek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jablonec, olše šedá, kácení, alej, topoly, Letohradská, strom, topol, olše, Správa železniční dopravní cesty, Štěpán Matek

Obyvatelé Letohradské přijdou o vzrostlé topoly, stromy se sem ale vrátí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.