Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Průjezd přes parkoviště u bazénu prošel úpravami. Je teď bezpečnější

Na 1,4 milionu korun vyšly úpravy ulice Svatopluka Čecha, která protiná parkoviště u jabloneckého bazénu. Dostala nové dopravní značení, je značena jako obytná zóna, jsou na ní vybudovány stavební prahy a změnil se rovněž systém parkování.

Že by ulice potřebovala upravit radnici dlouhodobě naznačovali strážníci i státní policie. „Technické služby proto vybudovaly po obou stranách komunikace stavební zpomalovací pruhy, které jsou trvalé,“ řekl náměstek Štěpán Matek.

Obytná zóna

Ulice je nyní označena jako obytná zóna. „Řidiči musí dodržovat rychlost dvacet kilometrů v hodině. Zároveň jsme upravili i rozložení parkovacích míst před bazénem. Nově jsou podél silnice Svatopluka Čecha,” dodal.

U silnice už nejsou svodidla, která sváděla některé řidiče aby zkracovali cestu ulicí Mánesova do ulice Palackého a opačně na komunikaci U Přehrady. Nově řidiči budou u městského bazénu výrazně snižovat svou rychlost před zpomalovacími prahy, které jsou označeny optickými prvky.

Přechody na vyvýšených retardérech

Nové dopravní značení je i u sjezdu od Městské haly, kde je umístěna značka – dej přednost zprava.  „Přechody pro chodce jsou na vyvýšených retardérech, prostor mezi plaveckým bazénem a sportovní halou je tak pro děti i dospělé bezpečnější,“ uzavřel Matek.

Úpravou prošla i autobusová zastávka, která je přizpůsobena nízkoprahovým autobusům městské hromadné dopravy. Pro cestující pak bude nástup i výstup do/z autobusu snazší.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky bazén, Jablonec, Svatopluka Čecha, doprava, Svatopluk Čech, Štěpán Matek

Průjezd přes parkoviště u bazénu prošel úpravami. Je teď bezpečnější  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.