Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jablonečáci s peticí za vykácenou alej u vedení města nepochodili

Na jablonecký magistrát doputovala petice za obnovení aleje v ulici Letohradská. V té šlo k zemi celkem pětatřicet topolů. Většina stromů byla sice nahrazena, ale tentokrát už nejde o topoly nýbrž olše.

Místní by se rádi opět ve své ulici kochali pohledem na vzrostlé topoly, ale město se proti petici ohradilo a za svým rozhodnutím si stojí. Důvodem pokácení stromů, z nichž 13 bylo na pozemku SŽDC, byl špatný zdravotní stav stromů.

„Odstranění aleje bylo kvůli zdravotnímu stavu topolů nezbytné,“ sdělil primátor Jiří Čřovský. Dalším důvodem bylo podle všeho i umístění stromů. Některé totiž byly příliš blízko železniční trati. „Ani nesouhlas občanů nezbavuje vlastníka pozemků odpovědnosti uložené zákonem,“ upozornil primátor.

Bývalých pětatřicet topolů nahradilo celkem 24 olší šedivých.  „Ty dorůstají menších rozměrů a navíc dosáhnou výšky mezi osmi a deseti metry,“ konstatovala Štěpánka Gaislerová, vedoucí oddělení správy veřejné zeleně. Právě výška byla jednou z podmínek SŽDC. Vedení města tak sice vzalo petici v potaz, ale potvrdilo usnesení rady města z října 2018.

Ohodnoť článek

Foto Ilustrační foto

Štítky alej, Jablonec, petice, topol, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonečáci s peticí za vykácenou alej u vedení města nepochodili  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.