Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstavba nové školky v Jablonci finišuje. Mimořádný zápis proběhne v úterý

V Jablonci v těchto dnech dokončují výstavbu nové mateřské školky Arbesova. A už zítra proběhne mimořádný zápis do dvou tříd pro celkem 44 dětí.

V Jablonci nad Nisou dokončují další mateřinku. Na zahradě školky v Arbesově ulici vyrostla kontejnerová školka pro dalších 44 dětí. Sloužit začne od února příštího roku. V úterý 10. prosince se proto uskuteční mimořádný zápis, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová. Výstavba nového pavilonu přišla na 36 milionů korun, zhruba 85 procent potřebných peněz se radnici podařilo získat z evropských a státních fondů.

Nový pavilon vyrostl na místě, kde původně stával domek školníka. „Jde o kontejnerovou stavbu ve tvaru L zakotvenou na základové desce, ve které jsou dvě třídy pro 20 a 24 dětí včetně šaten a sociálního zařízení,“ řekl k projektu náměstek primátora pro rozvoj Petr Roubíček. Zázemí a šatny mají v novém objektu také učitelky, nová školka je navíc bezbariérová. „Odstraněnou zeleň jsme nahradili novou výsadbou tak, aby postupně odclonila zahradu mateřské školy od provozu v Arbesově ulici,“ dodal.

Od 1. února bude školka připravená přijmout děti, proto radnice vyhlásila mimořádný zápis na 10. prosince od 13:00 do 17:00. Nové třídy jsou určené všem předškolním dětem od tří do šesti let. „K zápisu mohou přijít i rodiče dětí, které dovršily tří let během podzimu, nebo třetí narozeniny teprve oslaví v průběhu zimy či jara. Nelze však přijmout děti, kterým ještě nebyly ani dva roky,“ doplnila Zuzana Brodská z oddělení školství jabloneckého magistrátu.

Díky zvýšení kapacity mateřských škol v této lokalitě bude podle náměstka primátora Davida Mánka možné od příštího školního roku zrušit odloučené pracoviště Mateřské školy Mechová, které v posledních letech pomáhalo zajistit místa pro děti ze čtvrti Mšeno. „Pracoviště však zabíralo prostory školní družiny při Základní škole Mozartova 24. Vzhledem ke zvýšení počtu dětí v prvních třídách základní školy je teď nutné vrátit prostory základní škole,“ doplnil David Mánek. Město má kolem 1650 míst v mateřských školách, z toho bylo zhruba 170 dětí mladších tří let. Zájem o umístění mladších dětí roste.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, Arbesova, školka, zápis, děti, Jablonec nad Nisou, mateřská škola, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba nové školky v Jablonci finišuje. Mimořádný zápis proběhne v úterý  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.