Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Zubožený Árny žil ve stodole. Včera byl odebrán. Majitelku čeká stíhání

Desetiletého křížence labradora jménem Árny včera odebrali zástupci jabloneckého magistrátu společně s Městskou policií, Krajskou veterinární stanicí a útulkem Dášenka Ligy na ochranu zvířat ČR.

Árny žil dlouhodobě v nevyhovujících podmínkách v kůlně vedle domu své majitelky. Včera byl odebrán poté, co úředníci jablonecké magistrátu vydali rozhodnutí opravňující zvíře odebrat. K rozhodnutí dospělo město na základě vyjádření KVS. „Zvíře bylo chovatelce odebráno bez její přítomnosti za asistence zástupců dalších institucí,“ uvedla Dagmar Kubištová z útulku Dášenka.

Psí senior byl i podle majitelky nemocný, nicméně nebyla schopna doložit jakoukoliv dokumentaci o jeho léčbě. „Díky provedenému šetření bylo prokázáno, že mladá žena zanedbává u psa veterinární péči a zvíře vůbec neléčí,“ komentovala Kubištová.

Veterináři ženu už navštívili v minulosti a ačkoli měla čas na úpravu nevyhovující ubikace pro psa a dalších podmínek, nic se nezměnilo. Podle Kubištové pes zprvu na zachránce vrčel, ale po chvíli už všechny nadšeně vítal. „Dokonce poslušně nastoupil do útulkového auta,“ dodala vedoucí lučanského útulku. 

A právě do Lučan si pejska převezli. Pro chovatelku ale tímto incident nekončí. Porušila totiž zákon na ochranu zvířat proti týrání a v také veterinární zákon. Nadále tak bude proti ní pokračovat zahájené řízení.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dagmar Kubištová

Štítky pes, útulek, Dášenka, týrání, Dagmar Burešová, Česko, labradorský retrívr, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zubožený Árny žil ve stodole. Včera byl odebrán. Majitelku čeká stíhání  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.