Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jablonci zdraží ceny za odpad o patnáct procent

Od dubna 2020 si Jablonečáci připlatí za komunální odpad. Město po dvou letech muselo opět přikročit ke zdražení. V roce 2017 to bylo o 8, letos o 15 procent.

Důvodem je obecné zvyšování nákladů odpadového hospodářství. „Město musí zvýšit platby, jelikož jemu samotnému zvýšily Severočeské komunální služby ceny vlivem inflace a růstu mezd,“ uvedl náměstek primátora Milan Kouřil.

V klasickém příkladu rodiny o čtyřech členech, jejichž popelnice se vyváží jednou týdně, si připlatí o cca pětatřicet korun.

Pro město Jablonec je totiž nepřijatelné, aby platilo přes třicet procent nákladů na odpadové hospodářství. K čemuž by došlo, kdyby ceny nezvýšil.

Dle aktuálních předpokladů tak město v příštím roce zaplatí celkem 13,1 milionu korun. „Další peníze město investuje do výstavby kontejnerových stání,“ komentovala Kamila Skřítková z oddělení místního hospodářství.

Stání aktuálně vznikají například v ulicích Mšenská a Josefa Hory. V letošním roce se podle Skřítkové zaměřil jablonecký magistrát na zlepšení svozu bioodpadu nebo na rozšíření sítě sběrných dvorů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Jablonec, odpad, Milan Kouřil, Josef Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci zdraží ceny za odpad o patnáct procent  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.