Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Souše vznikla nová parkovací plocha. Vejde se na ni sto aut

V zimní i letní sezóně je tu často velký problém zaparkovat. Desná se proto rozhodla u přehrady Souš vybudovat parkovací plochu pro sto aut. V minulých dvou letech auta parkovala na provizorní ploše, jenže tu přejížděla přes vodárenské ochranné pásmo.

„Na toto místo se však jezdilo přes první ochranné vodárenského pásmo, znamenalo každoroční povolovací procesy ze strany všech dotčených orgánů,“ řekl Martin Soukup s desenského úřadu. A právě to byl důvod pro výstavbu nové plochy, která je od té původní nedaleko.

K současné odstavné ploše, která byla podél komunikace vpravo, vznikla nově vybudovaná odstavná plocha ve formě dvou nových kaskád. Dolní řada je s možností využití pro celoroční krátkodobé odstavení vozidel a horní řada je určena jen pro zimní parkování. „Nově tak v zimní sezoně u přehrady Souš může svá vozidla odstavit kolem 100 turistů,“ dodal Soukup.

A cena parkování? 50 korun na celý den. Platí se přes dva automaty. Po celý rok také budou na ploše dva chemické záchody.

Desná se o vybudování plnohodnotného parkoviště snažila už od roku 2014. „Souš by měla být dalším nástupním místem do Jizerek a také pro návštěvníky Protržené přehrady. Zároveň věříme, že se odlehčí stávajícím exponovaným nástupním místům - Jizerce, Hornímu Polubnému, ale také Bedřichovu,“ říká Jaroslav Kořínek, starosta města Desná, které je investorem rozvoje cestovního ruchu v lokalitě Souš.

Desná chce u parkoviště v dalších letech vybudovat i další zázemí v podobě bufetu, toalet, ale třeba i převlékárny, či půjčovny. „V plánu je také vybudování vyhlídkového místa s výhledem na vodní nádrž Souš,“ dodal starosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Desná

Štítky Souš, parkování, Desná, přehrada, Martin Soukup, Jizerské hory, Souš (Králický Sněžník)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Souše vznikla nová parkovací plocha. Vejde se na ni sto aut  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.