Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Únikem plynu se zabývají kriminalisté. Případ řeší jako ublížení na zdraví z nedbalosti

Kriminalisté převzali vyšetřování sobotního úniku oxidu uhelnatého v restauraci v Jablonci nad Nisou. Důvodem je podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Na webu policie o tom informovala mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová. V restauraci v Rýnovicích se přiotrávilo 11 lidí, z toho osm muselo být hospitalizováno.

Oxid uhelnatý (CO) unikl v sobotu večer z plynového kotle, který je umístěn ve sklepě restaurace. Uvnitř bylo 11 lidí, z toho osm hostů. Záchranná služba byla původně volána ke kolapsovému stavu. „Po příjezdu naše posádky okamžitě zaznamenaly, že jim začala signalizovat čidla, která mají u sebe, na vysoké CO. Takže okamžitě zalarmovali integrovaný záchranný systém," řekl již dříve krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Hospitalizace byla nutná u osmi z 11 lidí, kteří byli v té době v restauraci. „Jedna žena byla posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezena do hyperbarické komory v Liberci a sedm osob bylo hospitalizováno v jablonecké nemocnici," dodala Sochorová. Všechny hospitalizované v Jablonci lékaři propustili v neděli dopoledne. Mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář řekl, že vážný nebyl ani stav ženy, která je v Liberci na interně. „Už od neděle se kontinuálně zlepšovala," dodal.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky neštěstí, kriminalita, Jablonec, únik plynu, oxid uhelnatý, restaurace, Jablonec nad Nisou, Rýnovice, Liberec, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Krajská nemocnice Liberec, ublížení na zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Únikem plynu se zabývají kriminalisté. Případ řeší jako ublížení na zdraví z nedbalosti  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.