Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jablonec chce do Tyršáků dostat lidi. Tím by se měla změnit jejich atmosféra

Tyršovy sady u konečné tramvaje bývají Jablonečáky obecně vnímány spíše negativně. Ačkoliv vysoké stromy a keře nabízí zelenou oázu v centru města, větší počet lidí láká park jen při ojedinělých akcích.

Podle náměstka Davida Mánka je v zájmu města vytvořit z Tyršáků oblíbené místo, kterému se nebudou místní vyhýbat a zároveň se chce vedení města pokusit o sejmutí nálepky nebezpečného území, jak je nyní tato lokalita často označována.

Místo zamykání parku na noc a zvýšení hlídek strážníků chce náměstek dostat do parku běžné lidi. „Oživení parku vidím v zapojení komunity lidí. Do parku by mohly přilákat veřejnost nejen městské akce, které se zde ojediněle konají, ale také další akce pořádané spolky a třeba i sportovními kluby,“ řekl Mánek.

Zároveň by se měl dočkat park určité proměny. Město ale zajímá i názor veřejnosti. Proto by rádo uvítalo i nápady na zlepšení od místních občanů. „Rádi uvítáme veškeré tipy. Ovšem takové, které nejsou založené na velkých financích, ale spíše na občanské aktivitě,“ řekl náměstek.

Pokud máte nějaký nápad, jak toto místo vylepšit, můžete své nápady zasílat do konce března na e-mail ozivenityrsaku@mestojablonec.cz. Následně by měla proběhnout diskuze a vyhodnocení všech nápadů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Tyršův park, Jablonec, park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec chce do Tyršáků dostat lidi. Tím by se měla změnit jejich atmosféra  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.