Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce Rádelského mlýna způsobí ve městě kolaps, bojí se v Jablonci. S ŘSD chtějí jednat o úpravách

Rekonstrukci křižovatky chápeme a vítáme, její délka ale způsobí ve městě dopravní kolaps. Tak nějak se dají shrnout obavy, které panují ve vedení Jablonce. Vytížený dopravní uzel má být uzavřený dva a půl roku, a to je podle radnice neúnosné. Proto se připojuje k Libereckému kraji s požadavkem na zkrácení prací.

„Město Jablonec chápe nutnost úpravy nebezpečné křižovatky, ale připojujeme se důrazně k požadavku Libereckého kraje na maximální zkrácení doby výstavby,“ říká náměstek primátora Petr Roubíček.

Křižovatka se má uzavřít v březnu a skončí až v červenci roku 2022 a zavřená bude i silnice I/65, která vede do Jablonce. Radnice navrhuje, aby stavební práce probíhaly ve dvousměnném provozu v režimu 16 hodin a 7 dní v týdnu, aby se co nejvíce urychlily. Dopravu totiž mají komplikovat další uzavírky přímo v Jablonci.

„Chceme ještě v průběhu 1. čtvrtletí společně se zástupci dotčených měst a kraje projednat s ŘSD možné návrhy na zkrácení plánované uzavírky,“ dodává primátor Jiří Čeřovský.

Podle ŘSD se ale úpravy neřídí podle požadavků investora. „Zhotovitel má jasně dané milníky, které byly součástí zadávací dokumentace. V tomto duchu je podepsaná platná smlouva. Na začátku stavby bude zhotovitelem předložen harmonogram prací, kterým se bude stavba řídit. Investor není v této fázi stavby oprávněn nařizovat zhotoviteli počet a obsazenost pracovních směn,“ uvedla mluvčí ŘSD ČR Nina Ledvinová.

Podle ní se ale bude pracovat tak, aby uzavírka byla co nejkratší. „Je samozřejmě zájmem všech dotčených, aby stavební omezení trvala pouze nezbytně nutnou dobu a byla zkrácena na minimum,“ dodala.

Podmínky stavby byly podle mluvčí ŘSD známy dlouho dopředu. „Po dobu přípravy stavby se ve všech stupních projednávání projektových dokumentací krajští úředníci a další zástupci dotčených orgánů účastnili jednání a měli možnost vznést připomínky k předložené dokumentaci. Stanoviska dotčených orgánů byla do dokumentace zapracována a z dokumentace bylo zřejmé, k jakým omezením při přestavbě mimoúrovňové křižovatky dojde,“ řekla Ledvinová s tím, že důkazem je stavební povolení a územní rozhodnutí.

Rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn

Rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn přijde ŘSD na více jak 400 milionů korun a jejím výsledkem má být bezpečnější křížení silnic I/35 a I/65. Podle aktuálního návrhu ŘSD rekonstrukce začne 2. března 2020 částečným omezením provozu na silnici I/35 v úseku Liberec – Hodkovice nad Mohelkou, sjezd i nájezd na silnici I/65 směr Jablonec nad Nisou se úplně uzavře 30. března 2020.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vodnimlyny.cz

Štítky Rádelský mlýn, ŘSD, křižovatka, jablonce, Jablonec nad Nisou, Ředitelství silnic a dálnic, mlýn, silnice, Liberecký kraj, Jiří Čeřovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Rádelského mlýna způsobí ve městě kolaps, bojí se v Jablonci. S ŘSD chtějí jednat o úpravách  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.