Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jablonec podpoří obnovu městské památkové zóny i výstavbu kanalizačních přípojek

Stejně jako v předchozích letech i v tomto roce bude Jablonec pokračovat v podpoře výstavby domovních čistíren odpadních vod a kanalizačních přípojek a také v obnově městské památkové zóny. Pokračovat bude také Fond na zlepšení úrovně bydlení.

Díky Fondu na zlepšení bydlení mohou Jablonečané zažádat až do konce března o zápůjčku. „Loni byly vyčerpány zápůjčky ve výši 1,2 milionu korun. Ve fondu jsou pro letošní rok připraveny 2 miliony korun,“ komentoval náměstek primátora Milan Kouřil.

Peníze z Fondu je možné využít například na obnovu střechy, fasády ale také na nové topení nebo sociální zařízení. V Programu podpory výstavby technické infrastruktury je pro letošní rok připraveno 1,5 milionu korun. O příspěvek mohou žádat majitelé rodinných i bytových domů. „Žadatel může získat dotaci ve výši až poloviny výdajů, zároveň ale nesmí částka přesáhnout 50 tisíc na jednu bytovou jednotku,“ upřesnil náměstek primátora Petr Roubíček

Žádosti je možné podávat do začátku dubna do konce října. Stejně je tomu i u Programu obnovy městské památkové zóny. Na který je také vyčleněno 1,5 milionu. I zde může dotace pokrýt až 50 procent nákladů, výše příspěvků ale zároveň může být maximálně 150 tisíc na jeden dům.  „V letošním roce to tak znamená navýšení maximální dotace o 50 tisíc korun,“ dodal Roubíček. Tuto dotaci je možné využít jak na opravu středy nebo fasády, tak například i na výměnu oken. 

Ohodnoť článek

Foto JKIC

Štítky Jablonec, dotace, fond, peníze, stavba, městská památková zóna, Milan Kouřil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec podpoří obnovu městské památkové zóny i výstavbu kanalizačních přípojek  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.