Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti ztrácejí vztah k řemeslům. V ekocentru si vyzkouší práci s kolovrátkem i vlnou

Řemesla se stávají pro nové generace stále vzdálenější. To se projevuje nejen na řemeslné ale obecně manuální zručnosti dětí. Přiblížit, ukázat a hlavně nechat si ozkoušet práci s praktickými pomůckami chtějí v Jabloneckém ekocentru, kde připravují dva zcela nové programy.

Návštěvníci z řad veřejnosti stejně jako školy si mohou v nových programech vyzkoušet aktivity, ke kterým se během běžné výuky v dnešní době již nedostanou. Aktivity, které si mohou děti vyzkoušet, většinou znají jen z obrázků učebnic. „Chceme dětem nabídnout něco navíc nad rámec výuky,“ uvedl Petr Vobořil, ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra, která provoz ekocentra zajištuje.

V rámci projektu Řemesla do jabloneckého ekocentra se děti seznámí i s tak tradičními postupy, jako je práce na kolovrátku, s vlnou nebo látkou. „Nakoupili jsme tkací rámy a kolečka, ze kterých se tvoří náramky, nebo česačku vlny,“ přiblížil Vobořil.

Projekt se ale netýká jen samotného ekocentra. Součástí jsou totiž i exkurze do okolí Jablonce, kde se děti seznámí se zvířaty. Právě vlastní zkušenosti a zážitky podle autorů projektu podporují u dětí znalosti a celkový vztah k nejen k řemeslům, ale i ke zvířatům a přírodě obecně.

Svou činnost bude Jablonecké ekocentrum prezentovat mimo jiné také na letošním veletrhu Euroregion Tour, který se uskuteční 6. a 7. března v jabloneckém Eurocentru.

Ohodnoť článek

Foto JKIC

Štítky Ekocentrum, řemesla, děti, Jablonec, řemeslo, projekt, vztah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ztrácejí vztah k řemeslům. V ekocentru si vyzkouší práci s kolovrátkem i vlnou  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.