Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jablonec kvůli koronaviru vytvoří 120 milionovou rezervu v rozpočtu

Rada města Jablonec přijala rozpočtová opatření. Na těch se projevila i současná situace související s pandemií koronaviru. Město vytvořilo rezervu ve výši 120 milionů korun.

Nová rezerva souvisí s nouzovým stavem a předpokládaným nenaplněním příjmů města. „Rada zároveň schválila přečerpání rezervy na krizové situace o 5 milionů korun,“ sdělila za jablonecký magistrát Renata Vítová z odboru ekonomiky.

Dále rada schválila například peněžní dar na pořízení služebního automobilu pro Rytmus Liberec a pětitisícovou individuální dotaci Lince bezpečí. „Dotace pro Linku bezpečí je určena na zajištění telefonické krizové pomoci,“ sdělil náměstek primátora Milan Kouřil.

Díky slabé zimě město mohlo využít i peníze na zimní údržbu. Z těch použilo celkem 952 tisíc na rekonstrukci parkových cest v Novoveské ulici a také na demolici veřejných WC v Tyršových sadech. Zároveň město rozhodlo o uvolnění 240 tisíc na opravu hrobky architekta Zascheho na hlavním hřbitově

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky pandemie, koronavirus, COVID-19, Jablonec, rozpočet, pandemie covidu-19, Milan Kouřil, Linec, Liberec, Tyršovy sady (Pardubice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec kvůli koronaviru vytvoří 120 milionovou rezervu v rozpočtu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.