Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Letos ani nemusíte do zahraničí. Jablonec připomíná všechny kouty světa

Český humor a kreativita se projevují i v současné situaci. Na dovolené u moře nebo na druhém konci světa můžeme letos asi zapomenout, ale nevadí. Třeba takový Jablonec totiž připomíná Ameriku, Kanadu i Vídeň.

Do porovnání různých koutů Jablonce se známými místy po celém světě se pustil Martin Poslt. „Nápad to samozřejmě není můj. Já jsem ho jen lokalizoval,“ říká Martin.

Fotky porovnávající lokální místa se známými turistickými destinacemi se začaly v posledních týdnech rychle šířit po sociálních sítích. A objevily se třeba i snímky Liberce. „Když jsem viděl podobné snímky na téma Liberec, řekl jsem si, že to přece musí jít i na Jablonec,“ vysvětluje autor.

Kam na dovolenou 2020

Sobota, 11. dubna 2020, 09:04

Kam na dovolenou 2020
Kam na dovolenou 2020

Prý mu šlo nejvíc o to vystihnout, že město je v podstatě ze všech stran obklopeno lesem, uprostřed je velká přehrada a zároveň zde můžeme najít kvalitní architekturu. „U některých snímků jsem hned věděl, co přesně hledám. Třeba dvojčatům se tady říká skoro oficiálně. A o přehradě se také obecné píše, že je to největší vnitroměstská vodní nádrž na východ od Ženevy,“ komentuje Martin.

Třeba u městského divadla nebo kostela na nám. Boženy Němcové pak autor hledal podobné stavby dle vzniku, architektonického stylu i samotných architektů. „Z toho co mi vyšlo, jsem se pak snažil najít vizuálně podobné obrázky,“ dodává. Celou galerii zvládl autor vytvořit během jediného odpoledne.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Poslt

Štítky Jablonec, dovolená, fotky, Kanada, Vídeň, Amerika, Liberec, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Letos ani nemusíte do zahraničí. Jablonec připomíná všechny kouty světa  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.