Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jablonci se v pondělí otevřou všechny mateřské školky

Všechny mateřské školy v Jablonci nad Nisou by se měly od 11. května otevřít. Provozní doba bude stejná jako před jejich uzavřením v polovině března. Otevřením 18 školek reaguje radnice druhého největšího města v Libereckém kraji na rostoucí poptávku rodičů, kteří se potřebují vrátit do práce, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

„Čekali jsme na metodiku ministerstva školství, abychom mohli zahájit přípravu na otevření školek. Už od pondělí jsme je začali zavážet hygienickými pomůckami a dezinfekčními prostředky na úklid," uvedl náměstek primátora David Mánek. Podle průzkumu města by do práce měli nastoupit všichni zaměstnanci mateřských škol. „Nemáme informace o tom, že by provoz mateřských škol byl ohrožený ze strany zaměstnanců, kteří se blíží rizikové kategorii," řekl Mánek.

Do jabloneckých mateřských škol chodí zhruba 1600 dětí, podle předběžných informací magistrátu by jich v příštím týdnu měly nastoupit dvě třetiny. Radnice zajistila podle Mánka nejen pro mateřské, ale i pro základní školy stojany na dezinfekci rukou, které budou stát vždy u vchodu do budovy. „Do všech škol dodáme také papírové ručníky, rukavice a bezdotykové teploměry, a to nejdéle během příštího týdne," dodal.

V krajském městě Liberci se budou školky otevírat postupně, od 18. května už by ale podle informací magistrátu měly být v provozu všechny. Třeba v nedalekém Turnově se podle předběžných informací otevřou příští pondělí jen dvě mateřské školy. „Ostatní předpokládají otevření až s otevřením základních škol 25. května," řekla místostarostka Petra Houšková. Pravidla pro mateřinky podle ní očekávali mnohem razantnější. „Dokážeme se s tím vypořádat myslím si úplně bez problémů, protože jsme byli připraveni na mnohem náročnější opatření," dodala místostarostka. V České Lípě zatím o otevření mateřských škol nerozhodli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Liberec

Štítky ČR, školy, koronavirus, mateřské, Jablonec n.N., mateřská škola, Jablonec nad Nisou, magistrát, Liberecký kraj, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci se v pondělí otevřou všechny mateřské školky  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.