Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odebrali majitelům psa. Nestarali se o něj a ani mu neposkytli pomoc po srážce s autem

V uplynulých dnech proběhlo místní šetření Ligy na ochranu zvířat (LOZ) za účasti Policie ČR a úředníků u psa ve Velkých Hamrech.

Inspektorka KVS Liberec podala návrh k odebrání psa majiteli z důvodu neposkytování veterinární péče zvířeti,“ informovala Dagmar Kubištová z útulku Dášenka LOZ JBC. Na místě byl návrh krajské veterinářky podpořen úřednice z Městského úřadu v Tanvaldu, která rozhodla o okamžitém odebrání psa a předání do péče do Dášenky.

Teprve roční pejsek nebyl ani jednou očkovaný a nebyl ani očipovaný. Majitelé mu ale ani neposkytli pomoc poté, co ho srazilo auto. Navíc ho před cca 5 dny srazilo auto a opět majitelé situaci neřešili. Nechali ho s bolestivou zlomeninou bez ošetření. Majitelka spustila obhajobu, že nemají čas se psem jít na veterinu. Trapná výmluva, že,“ uvedla Kubištová.

Při odebírání se sice majitelka snažila vymlouvat na to, že děti budou brečet a mají pejska jménem Rexik rádi, přítomné ale neobměkčila. Paní doktorka ji připomněla, že nestačí jen psa krmit, ale jsou tu povinnosti, které musí dodržovat každý majitel zvířete. Následně byla majitelka informována, že s ní ORP Tanvald zahajuje přestupkové řízení,“ popisovala vedoucí útulku.

Z místa byl pejsek převezen k veterináři, kde mu byla diagnostikována zlomenina pažní kosti. Nějakou dobu tak bude Rexik chodit s ortézou, kterou mu v útulku pomalovali, protože: Každý správný frajer má na sádře malůvky od kamarádů, tak jsme mu je namalovali také.“

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Útulek Dášenka LOZ JBC

Štítky pes, Dášenka, útulek, Velké Hamry, Jablonecko, Policie České republiky, Dagmar Burešová, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odebrali majitelům psa. Nestarali se o něj a ani mu neposkytli pomoc po srážce s autem  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.