Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jablonec má vlastní značku. Symbolizuje vnitřní turistický okruh

Modrobílý čtverec, právě ten je novou značkou pro Jablonecký vnitřní turistický okruh. Novou značku najdou lidé místo klasického turistického značení.

Modrý pruh orámovaný dvěma bílými svislými pruhy je chráněním vzorem Klubu českých turistů. Přeznačení, které stálo více než 5 000 korun, předcházelo rozhodnutí Klubu českých turistů, že jablonecký vnitřní okruh nespadá do sítě značených turistických tras.

Důvodem je, že nespojuje významná kulturní nebo přírodní místa. „Městský okruh toto nesplňuje, ani nevede primárně po přírodních cestách,“ uvedl za jablonecký magistrát Jan Čermák.

V roce 2018 tak KČT původní značení zatřelo a loni obnovení zavrhlo. Liberecký KČT tak nakonec navrhl vyznačit okruh značkami, které nejsou chráněným vzorem turistů.

Vnitřní okruh měří 6,5 km a má 13 zastavení. „Začíná na Mírovém náměstí, vede přes Tyršovy sady, kolem památného buku V Aleji a odtud dále k bývalému hotelu Petřín,“ komentoval Čermák. Cesta pokračuje ulicí Janáčkova na Dobrou vodu, Čertův kámen a následně kolem Pivovarských rybníků k Muzeu skla a bižuterie.

Ohodnoť článek

Foto Město Jablonec

Štítky turisté, KČT, Jablonecko, Jablonec, Klub českých turistů, Jan Čermák, Alej, Petřín, Čertův kámen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec má vlastní značku. Symbolizuje vnitřní turistický okruh  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.