Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Štefan Margita se představí v Jablonci v roli šansoniéra

PR článek

Tenorista Štefan Margita zařadil do svého nového koncertního programu mimo obvyklých světových operních árií i šansony. Poprvé pořad představí 1. října v Městském divadle v Jablonci nad Nisou. Doprovodí ho renomované Moravské klavírní trio.

Operní pěvec, jenž vystupuje v nejslavnějších operních domech světa, letos  debutoval v roli Aigistha v opeře Elektra ve Valencii a  roli Tichona v Kátě Kabanové v newyorské Metropolitní opeře. Právě díky ní se mu dostalo celosvětového věhlasu a obdivu operních kritiků. 

Čelit musel v minulých měsících ale i koronavirové krizi, která ho připravila o roli Lodgeho v opeře Zlato Rýna v Chicagu.  Počátkem příštího roku se chystá čtyřiašedesátiletý zpěvák do Washingtonu, kde se vrátí k roli knížete Šujského v opeře Boris Godunov. 

Margita byl sólistou opery Národního divadla, Vídeňské Volksoper a také Státní opery Praha. Poslední dvě desetiletí je svobodným umělcem.  Jeho repertoár tvoří  především díla Mozarta, Beethovena, Dvořáka, Mahlera a Bartoka. 

Lístky na koncert lze koupit nebo rezervovat na www.evstupenka.cz.  Vyzvednout se pak dají na více místech, například v Liberci, Českém Dubu, České Lípě, Semilech, Smržovce, Turnově, Vratislavicích a dalších. Vstupné se pohybuje od 390 do 890 korun. 

Ohodnoť článek

Foto Elset

Štítky Štefan Margita, šanson, kultura, Jablonec nad Nisou, opera, Tichon Mollard, koronavirová krize, Boris I. Ruský, Ludwig van Beethoven, Metropolitní opera, Aigisthos, Káťa Kabanová, Élektra, Národní divadlo v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štefan Margita se představí v Jablonci v roli šansoniéra  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.