Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Rekonstrukce ulice V Aleji nabírá zpoždění, na vině je koronavirus

Už v únoru se uzavřela jablonecká ulice V Aleji, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Práce prováděné firmou Metrostav ale nabraly kvůli koronaviru zpoždění.

V únoru se do práce pustila Severočeská vodárenská společnost, která prováděla rekonstrukci kanalizace a vodovodu. Na ni navázala městská rekonstrukce. Firma Metrostav ale bojovala od jara s kapacitou zaměstnanců kvůli koronaviru. Nebylo tak výjimečné, že na stavbě nepracoval vůbec nikdo nebo jen minimální počet pracovníků. 

„Teprve po nátlaku ze strany města se stavba rozjela,“ sdělil za město Miroslav Kopecký. Firma se následně s městem dohodla, že jako náhradu bude pracovat nad rámec. Opravy komunikací ve městě musí skončit v polovině října, tato stavba ale získala výjimku a termín dokončení letošní etapy se posunul do poloviny prosince.

Kompletní rekonstrukce by měla skončit v říjnu 2021. Za nové chodníky, povrch komunikace, osvětlení ale také novou zeleň včetně náhrady za dosavadní alej zaplatí město 23 milionu korun. „Současná lipoví alej je z dendrologického pohledu dožilá a neperspektivní,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Roubíček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, V Aleji, rekonstrukce, alej, COVID-19, Metrostav, Severočeská vodárenská společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ulice V Aleji nabírá zpoždění, na vině je koronavirus  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.