Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Domov seniorů ve Velkých Hamrech se dočká rozšíření

Nové přístavby se zvláštním režimem se dočká domov důchodců ve Velkých Hamrech na Jablonecku. Kapacita domova se tím rozšíří o 41 klientů.

Nová přístavba bude určena osobám s chronickým onemocněním, s demencí a lehkým duševním onemocněním. „Kromě navýšení lůžkové kapacity je cílem i zmodernizování prostředí celého objektu a zkvalitnění služeb,“ konstatoval hejtman Martin Půta. Součástí plánované přístavby bude také nový prostor, kde mohou klienti trávit aktivně volný čas.

„V dalších letech chceme navýšit kapacitu sítě sociální služeb o 400 lůžek,“ komentoval Půta. To by se mělo dotknout například Vratislavic nad Nisou, Jablonného v Podještědí. Náklady na rozšíření domova se pohybují okolo 73 milionů korun. Částku 36,2 milionu korun pokryje dotace z ministerstva práce a sociálních věcí.

V současné chvíli je hotová projektová dokumentace. „Můžeme tak zahájit přípravu výběrového řízení a připravit se na složité vybudování nástavby objektu,“ dodal náměstek hejtmana Petr Tulpa. Přístavba by měla být hotova nejpozději do konce roku 2022.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto www.dd-velkehamry.cz

Štítky Liberecký, Velké Hamry, domov důchodců, senior, domov, Martin Půta, okres Jablonec nad Nisou, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Petr Tulpa, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov seniorů ve Velkých Hamrech se dočká rozšíření  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.