Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Horská služba v Jizerkách zachraňovala dva lyžaře. Chtěli si zkrátit cestu a zabloudili

Záchranná akce proběhla v sobotu večer v Jizerských horách. V oblasti Vlašského hřbetu se ztratili dva běžkaři, kteří si chtěli zkrátit cestu. Na pomoc se jim vydali tři záchranáři.

Běžkaři ve věku 45 a 70 let si chtěli zkrátit cestu přes Vlašský hřeben na Soušskou silnici. „Z Promenádní odbočili vpravo na hřeben, po vyšlapané lyžařské stopě, která po 200 metrech končila, dále pokračovali navátým sněhem. Po chvilce však ztratili orientaci,“ popsali horští záchranáři na facebooku.

Na místo vyrazili tři záchranáři na skútru a čtyřkolce, dojet se ale dalo pouze na Jezdeckou cestu, odkud pokračovali na lyžích. „Po necelých dvou kilometrech jsme narazili na hledané osoby. Starší z mužů na tom byl lépe, mladší byl vyčerpán a lehce podchlazen. Oběma mužům jsme zajistili tepelný komfort a podali teplý čaj,“ dodali záchranáři.

Ti se pak i s běžkaři vydali nejkratší cestou na Promenádní cestu, kde už čekal další záchranář na skútru. „Celá akce zaměstnala čtyři záchranáře na necelé tři hodiny.“

Běžkaři si podle záchranářů nevybrali dobrý čas na přechod hřebenů, v sobotu večer byl v Jizerkách silný mráz, na hřebenech pak bylo místy až 120 centimetrů navátého sněhu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba Jizerské hory

Štítky horská služba, Jizerské hory, běžkaři, běh na lyžích, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba v Jizerkách zachraňovala dva lyžaře. Chtěli si zkrátit cestu a zabloudili  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.