Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hygienici vyzývají návštěvníky jabloneckých klubů Malibu a Střelnice k PCR testování

Hygienici v posledních dnech evidují nárůst nakažených koronavirem v Jablonci nad Nisou. Vyzývají proto návštěvníky klubu Malibu a Střelnice i účastníky fourcrossových závodů k preventivnímu PCR otestování. Informovala o tom v tiskové zprávě mluvčí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje (KHS LK) Zuzana Balašová.

Podle Balašové je situace na Jablonecku nejhorší z celého kraje. Aktuálně je zde 20 osob s potvrzeným onemocněním covid-19. „To znamená 25,5 nemocných na 100 000 obyvatel za posledních 7 dní,“ uvedla Balašová. 

Za poslední týden evidují hygienici v Libereckém kraji celkem 53 případů onemocnění covid-19. Z toho 23 případů na Liberecku, 20 na Jablonecku, 6 na Českolipsku a 5 na Semilsku.

Podle zjištění hygieniků část onemocnění souvisí s nedávnými závody ve fourcrossu, které se uskutečnily 15. až 17. července na Dobré vodě. „Epidemiologickým šetřením v průběhu týdne bylo z přibývajících případů zjištěno, že celá pětina onemocnění souvisí se závody světové série ve foucrossu horských kol,“ sdělila ředitelka protiepidemického odboru Jana Prattingerová. Mimo to hygienici evidují onemocnění covid-19 u osoby, která navštívila 23. července kluby Střelnice a Disco Club Malibu.

Lidé by neměli podceňovat ani drobné zdravotní potíže

Hygienici tak vyzývají každého, kdo se v určené datum v těchto místech pohyboval, aby využil možnost preventivního testování PCR, které je hrazené ze zdravotního pojištění, z důvodu prevence nekontrolovaného šíření nákazy. Zároveň by lidé v letních měsících neměli podceňovat ani drobné zdravotní potíže jako jsou rýma, bolest hlavy nebo únava. „V případě, že máme tyto příznaky, je zodpovědné před účastí kdekoliv, kde je požadován průkaz bezinfekčnosti, zvolit raději test PCR než test antigenní“, dodala Prattingerová.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, Jablonec, klub, střelnice, Malibu, COVID-19, nemoc, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice, Jablonec nad Nisou, okres Jablonec nad Nisou, Dobrá voda, a.s., okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici vyzývají návštěvníky jabloneckých klubů Malibu a Střelnice k PCR testování  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.