Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prvního řidiče pod vlivem chytli policisté na Nový rok ve tři ráno. Druhého o hodinu později

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Toto přísloví ale snad nebude platit pro dvojici řidičů, které policie nachytala hned na začátku Nového roku za volantem pod vlivem.

Vůbec prvního výtečníka, který usedl za volant pod vlivem alkoholu, chytli policisté na Jablonecku. „Na Nový rok před třetí hodinou ranní kontrolovali policisté řidiče v okolí Tanvaldu,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Při kontrole sedmačtyřicetiletého řidiče odhalili policisté pomocí dechové zkoušky přítomnost alkoholu převyšující 1,1 promile. „Na místě mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a vyzvali jej k podání vysvětlení k přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ komentoval Robovský.

Oběma řidičům nyní hrozí zákaz činnosti, peněžitý trest nebo odnětí svobody až na jeden rok.

Druhého ještě opilejšího řidiče pak zadrželi jen o hodinu později opět na Jablonecku. Tehdy strážníci kontrolovali osmatřicetiletého řidiče nedaleko centra Jablonce. „Muž se podrobil výzvě k dechové zkoušce, přičemž přístroj opakovaně vykázal hodnoty převyšující 2 promile. Nejvyšší z naměřených hodnot pak atakovala 2,2 promile,“ dodal mluvčí. I tento hříšník na místě přišel o řidičské oprávnění a následující den si vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberecký, Jablonecko, opilost, alkohol, nový rok, okres Jablonec nad Nisou, Tanvald, Jablonec

Komentáře

Článek má zakázané vkládání komentářů.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Prvního řidiče pod vlivem chytli policisté na Nový rok ve tři ráno. Druhého o hodinu později  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.