Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Nemocnice v Jablonci nad Nisou kvůli koronaviru zakázala až na výjimky návštěvy pacientů

Městská nemocnice v Jablonci nad Nisou ode dneška zakázala až na výjimky návštěvy pacientů. Důvodem je rostoucí počet hospitalizovaných s koronavirem. Podle mluvčí nemocnice Jany Válkové k zákazu přistoupili hlavně z preventivních důvodů.

„V posledních dnech stoupají počty covid pozitivních pacientů hospitalizovaných v naší nemocnici. Považujeme za nutné na tuto situaci reagovat, abychom chránili nejen pacienty, ale především naše zaměstnance," uvedla Válková.

Kvůli covidovým pacientům zatím nemusela nemocnice omezit činnost žádného oddělení. „Jedná se o jednotky případů napříč nemocnicí. Každé oddělení si situaci zatím řeší samo v rámci bariérového režimu," dodala mluvčí. Zákaz návštěv se v jablonecké nemocnici nevztahuje na dětské oddělení, otce u porodu a návštěvy u pacientů v terminálním stádiu.

Z dalších páteřních nemocnic v Libereckém kraji platí zákaz návštěv jen v Jilemnici u pacientů s covidem, kteří jsou na interním oddělení. U ostatních hospitalizovaných v Jilemnici je povolená jedna návštěva na maximálně 20 minut denně, doporučené je nošení respirátorů.

V nemocnicích v Liberci a České Lípě je pro návštěvy zakrytí úst a nosu rouškou či respirátorem povinné. V Liberci se tato povinnost nevztahuje na dětské oddělení a oddělení dětské psychiatrie.

Případů koronaviru v Libereckém kraji v posledních týdnech pozvolna přibývá. Za pondělí laboratoře potvrdily nákazu u 176 lidí, což je nejvyšší denní přírůstek v kraji od 20. dubna. Takzvané incidenční číslo, které udává počet nově potvrzených případů koronaviru v přepočtu na 100 000 obyvatel, je v kraji 146. Maximem za dva a půl rok od prvního zjištěného případu koronaviru bylo incidenční číslo na hodnotě 2 323 ze začátku letošního února.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Jablonec nad Nisou, COVID-19, pacient, návštěva, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Jana Janěková, Liberecký kraj, Jilemnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jablonci nad Nisou kvůli koronaviru zakázala až na výjimky návštěvy pacientů  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.