Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonec postaví novou školku pro 156 dětí, vypsal architektonickou soutěž

Zbrusu novou mateřskou školu postaví do tří let v Jablonci nad Nisou v ulici U Přehrady. Vznikne tam místo pro 156 dětí, které budou v šesti třídách. Město nyní vyhlásilo otevřenou architektonickou soutěž na podobu nové mateřinky a její zahrady.

Předmětem architektonické soutěže je řešení novostavby mateřské školy s kapacitou 156 dětí včetně zahrady a nejbližšího okolí. Soutěžní návrhy musí být podané na jablonecký magistrát do 6. června do 14 hodiny. Záměr na výstavbu nové mateřinky e zařazený do ITI a k financování stavby chce Jablonec využít prostředky z výzvy IROP určené na mateřské školy. Do konce roku 2024 by měla být hotová projektová dokumentace, samotná výstavba objektu v odhadnuté ceně 120 milionů korun by se měla odehrát v letech 2025-2026.

„Novostavba Mateřské školy U Přehrady bude fungovat jako detašované pracoviště Mateřské školy Palackého. Jedná se o školku se šesti třídami po 26 dětech. Jedna ze tříd bude speciální pro děti se zvláštními potřebami. Dále bude v objektu tělocvična, keramická dílna, kompletní gastro provoz a další standardní prostory, vyplývající z potřeb provozu školky,“ popsal záměr náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

Studii nové mateřské školy vytvořila v roce 2022 společnost Uniarch CZ. „Na začátku roku 2023 městský architekt návrh zrevidoval především z hlediska celkového stavebního objemu. Hrubá podlahová plocha činila 3187 m2, přičemž dostačující plocha podle potřeb zřizovatele i uživatele je pouze 2060 m2. Tento rozdíl má významný vliv na investiční a provozní náklady, proto se město rozhodlo pro nové řešení, které vzejde z otevřené architektonické soutěže a cena této zakázky je odhadnutá na téměř 8 milionů korun,“ dodal Chuchlík.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky školka, výstavba, architektonická soutěž, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec postaví novou školku pro 156 dětí, vypsal architektonickou soutěž  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.