Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Jablonci kontrolovali ubytovny. Společně je prověřili policisté, strážníci, hasiči, hygienici i veterináři

Ubytovny v Jablonci nad Nisou prošly důkladnou prověrkou. Zaměřili se na ně společně policisté, strážníci, hasiči, hygienici i veterináři. Na kontrolu vyrazili na popud města a prověřoval se nejen pobyt cizinců, ale i například protipožární opatření a bezpečnost i hygienické podmínky v ubytovnách. Celkem bylo v rámci akce prověřeno 180 osob, z toho více než 50 cizinců.

Dnes proběhla v Jablonci nad Nisou rozsáhlá společná akce, iniciovaná primátorem města Milošem Velem, zaměřená na kontroly ubytovacích zařízení v Jablonci nad Nisou. Do tohoto opatření byli s policisty z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou zapojeni také policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie v Liberci, strážníci jablonecké městské policie, hasiči z jabloneckého územního odboru Hasičského záchranného sboru, pracovníci Krajské hygienické stanice Liberec, Krajské veterinární správy Liberec a také pracovnice jabloneckého magistrátu, a to z oddělení sociálně právní ochrany dětí a také ze stavebního úřadu,“ vyjmenovala mluvčí jablonecké Policie ČR Dagmar Sochorová.

V dopoledních hodinách prověřili tři ubytovny a jejich obyvatele. Policisté se zaměřili především na kontroly oprávněnosti pobytu cizinců a pátrání po osobách. „V jedné z kontrolovaných ubytoven například zjistili porušení povinnosti ubytovatele o pobytu cizinců a v druhé ubytovně nedostatky při vedení domovní knihy, což bylo kvalifikováno jako přestupek, který budou policisté i nadále šetřit,“ přiblížila Sochorová.

Hasiče zase zajímalo, zda mají ubytovny v pořádku příslušnou dokumentaci a zkontrolovali také požárně bezpečnostních zařízení. Na jedné z ubytoven ovšem zjistili zásadní nedostatky, a to jak v dokumentaci, tak zejména v bezpečnosti. Nedostatky proto budou řešit v dalších dnech.

I nevhodné hygienické podmínky vykazovala jedno z prověřených ubytoven, a tak se prohřeškem budou nadále zabývat pracovníci z krajské hygienické stanice. Zástupci Krajské veterinární správy z Liberce a jednotlivých odborů jabloneckého magistrátu neshledali při kontrolách závažnější protiprávní jednání.

Vzhledem k tomu, že si občané na tato místa opakovaně stěžují, rozhodně není dnešní kontrola ojedinělou. I v následujícím období se budou akce podobného rozsahu na území města Jablonec nad Nisou opakovat,“ okomentoval dnešní rozsáhlou akci primátor Miloš Vele.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky kontroly, ubytovny, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Péťa Šťastný

180 osob? To je sakra málo. To je tak půlka Neptunu a co ostatní ubytovny?

Pátek, 15. září 2023, 08:32Odpovědět

V Jablonci kontrolovali ubytovny. Společně je prověřili policisté, strážníci, hasiči, hygienici i veterináři  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.