Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Během proti rakovině. Centrum Amelie chystá charitativní běh kolem přehrady

První běh na podporu onkologicky nemocných i jejich nejbližších aktuálně připravuje liberecké Centrum Amelie. Akce se uskuteční v sobotu 23. září u jablonecké přehrady.

Zapojit se může každý, je možné běžet, jít, udělat si procházku s dětmi či domácími mazlíčky, nejde o rychlost, ale o podporu těch, kteří to potřebují, řekla za organizátory koordinátorka centra pro Liberecký kraj Petra Kuntošová.

Charitativní běh se uskuteční v sobotu 23. září od 17:00 u přehrady Mšeno v Jablonci nad Nisou, trasa je dlouhá zhruba 3,3 kilometru.

Startovné je 100 korun a není nutné se na závod předem registrovat. „Získané peníze nám pomohou zajistit bezplatné sociální poradenství či psychologickou podporu pro nemocné a jejich blízké, které v libereckém Centru Amelie nabízíme. Tyto služby jsou důležitou součástí péče, kterou bohužel není reálné vždy získat v samotných zdravotnických zařízeních. Komplexní péči doplňujeme o různé aktivizační činnosti, jako je například plavání, trénink paměti či zdravotní cvičení," doplnila Kuntošová.

Záštitu nad akcí převzala náměstkyně jabloneckého primátora Jana Hamplová. „Velice ráda spojuji příjemné s užitečným. A může-li účast v běžeckém závodu kolem naší krásné přehrady pomoci dobré věci, je to přesně ten druh akce, která má a vždycky bude mít moji podporu. Přeji všem zúčastněným pěkný zážitek v klání, kde platí víc než kdy jindy, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se," řekla k akci Hamplová.

Výtěžek půjde na komplexní podporu

Spolek Amelie chce tímto během nejen částečně zajistit bezplatné poskytování psychosociálních služeb nemocným rakovinou a jejich rodinám v libereckém regionu, ale také upozornit na nutnost komplexní podpory v nemoci. Amelie je doposud jedinou organizací v kraji, která komplexní a bezplatnou psychosociální podporu nemocným a jejich blízkým odborně poskytuje. Cílem organizace je, aby svými službami doplnila fungující zdravotnickou péči o nemocné a zabránila tak sociálnímu vyloučení onkologicky nemocných a jejich blízkých.

Onkologické onemocnění provází tabu a negativní stereotypy, které komplikují přístup k léčbě a životu s rakovinou, včetně komunikace s nemocnými i jejich blízkými. „Tímto charitativním během chceme rovněž zvýšit povědomí u veřejnosti, že tu existujeme a že se mohou, když jim do života vstoupí rakovina, na nás obrátit," dodala koordinátorka projektu, která má sama s nemocí zkušenost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Postbellum

Štítky zdraví, kondice, sociální, charita, rakovina, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během proti rakovině. Centrum Amelie připravuje charitativní běh kolem jablonecké přehrady  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.