Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Stadion jabloneckých atletů prošel opravou a má mistrovské parametry

V Jablonci nad Nisou skončila generální oprava povrchu lehkoatletického oválu i atletické haly na Střelnici. Stadion tak získal parametry, které umožňují pořádání mistrovských soutěží. Stavba přišla na více jak 37 milionů korun, město se podílelo deseti miliony.

Na tak zvaný retoping získal TJ LIAZ dotaci z Národní sportovní agentury (NSA), povinný podíl ve výši 10 milionů korun ze svého rozpočtu vydal vlastník areálu, tedy statutární město Jablonec nad Nisou. Na zbytku financování se podílela ze svých prostředků také Tělovýchovná jednota LIAZ,“ uvedl jablonecký primátor Miloš Vele (ODS).

Opravy probíhaly jak na venkovním oválu, tak uvnitř atletické haly, kde je vyměněný například starý tartan na místech technických disciplín. Nový je rovněž tak zvaný šuplík pro skok o tyči v hale i venku, odrazová prkna a záslepek. Diskařský a koulařský kruh je vylitý novým betonem.

V rámci opravy byl vyměněný polytan, původně označovaný jako tartan. Povrch oválu se musel nejprve vyčistit a zbrousit, poté se vylil lepidlem, na který se dá granulát a v závěru se vše nalajnovalo,“ přiblížil rozsah provedených prací Martin Michalský, předseda TJ LIAZ Jablonec.

Práce na generální opravě začaly letos 12. června, v neděli 1. října se sportoviště slavnostně otevře. Ve stejný den je plánovaný také den otevřených dveří atletického areálu na Střelnici, při kterém si bude možné prohlédnout halu, její zázemí i přilehlou JUDO arénu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sport Jablonec

Štítky atletika, Střelnice, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion jabloneckých atletů prošel opravou a má mistrovské parametry  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.