Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Notně posilněn alkoholem neudržel auto na silnici a havaroval

Ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se zodpovídá řidič, který ve středu 11. října havaroval na silnici první třídy v katastru obce Rádlo. Vyboural se totiž s největší pravděpodobností proto, že byl notně opilý. Navíc se při kolizi zranila spolujezdkyně.

Dopravní nehoda se stala krátce před čtvrtou hodinou odpolední. Řidič v Mitsubishi Outlander je ve směru od Jablonce nad Nisu a kvůli nepřiměřené rychlosti vyjel při průjezdu levotočivou zatáčkou mimo silnici, a navíc vrazil do svodidel.   

Při nehodě došlo k lehkému zranění jeho spolujezdkyně, kterou ošetřila posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na místě události. Policisté ovšem provedenou dechovou zkouškou u řidiče havarovaného vozidla v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 3,20 promile,“ uvedla k nehodě mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

S naměřenou hodnotou řidič souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve již nežádal. Předběžná výše způsobené škody byla vyčíslena na 90 tisíc korun. Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou, kteří i nadále šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, Policie ČR, Rádlo, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Pešek

Škoda, že to nedopadlo ještě lépe.

Pátek, 13. října 2023, 09:08Odpovědět

Notně posilněn alkoholem neudržel auto na silnici a havaroval  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.