Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Posilněný rumem vyjel na cestu. Naboural do auta, plotu i rozvaděče

Trest až tři roky ve vězení hrozí čtyřiašedesátiletému řidiči, který jedno z posledních listopadových odpolední krátil jízdou městem. Na tom by nebylo nic zvláštního, ovšem před cestou se posilnil rumem a pak naboural v Jablonci co potkal.

Na cestu vyrazil v úterý 28. listopadu krátce po 14. hodině. Za volantem svého Opelu nejdřív na křižovatce ulice Ladova nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu vozidlu značky Volkswagen Polo a naboural do něj.

Vzápětí se snažil z místa nehody ujet, ale řidič poškozeného Volkswagenu mu byl v patách. Nad řízením Opelu opakovaně uprchlík ztrácel kontrolu a než definitivně vyjel ze silnice do plotu areálu autocentra, naboural ještě plot vedlejší firmy a objekt rozvaděče elektrického.

Přivolaní policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s výsledkem 1,41 promile alkoholu. Šofér hlídce tvrdil, že před jízdou vypil půl litru rumu. Jedinou dobrou zprávou je, že nikoho nezranil,“ konstatovala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Hmotnou škodu policisté na místě odhadli na 37 000 korun. Muž e bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který ho soud může poslat do vězení až na tři roky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, nehoda, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posilněný rumem vyjel na cestu. Naboural do auta, plotu i rozvaděče  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.