Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jablonečané si za teplo a teplou vodu od ledna nadcházejícího roku připlatí

Zhruba o 7 procent se zvýší od ledna 2024 cena za dodávky tepla a teplé vody v Jablonci nad Nisou. Zvýšení se týká odběratelů Jablonecké energetické, jejímž stoprocentním vlastníkem je město.

Jablonecká energetická zvýšením ceny o několik desítek korun reaguje na změnu sazby DPH a zvýšení regulovaných poplatků za dodávky energií ze strany distributorů. Zákazníci, kteří nemají sjednané individuální podmínky, podle nového ceníku zaplatí o 88 respektive 83 Kč za gigajoul více než v roce 2023.

Společnost Jablonecká energetická hospodaří dobře, daří se nám nakupovat komodity za příznivé ceny a úspěšně pokračujeme v přípravě projektu komunitní energetiky. V cenách pro rok 2024 reagujeme pouze na úpravu sazeb DPH a plánované navýšení regulované složky distribučních poplatků stanovené ERÚ,” uvedl předseda představenstva Jablonecké energetické Petr Roubíček.

Jablonecká energetická provozuje soustavu centrálního zásobování teplem v Jablonci nad Nisou, kde dodává teplo a teplou vodu více než čtyřem tisícům domácností, ale také desítkám firem, škol a průmyslových areálů. Teplem ale zásobuje i zákazníky v Rychnově u Jablonce nad Nisou nebo v Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky teplo, teplá voda, jablonecká energetická, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonečané si za teplo a teplou vodu od ledna nadcházejícího roku připlatí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.