Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděj v Jablonci napadl strážníky, nakonec skončil ve vazbě

Pilného a ke všemu agresivního zloděje se podařilo zadržet strážníkům v Jablonci nad Nisou. Museli ale přitom čelit napadení z jeho strany. Nyní už muže stíhá policie a výtečník čeká na další osud ve vazební věznici.

Komisař jablonecké kriminální policie zahájil v uplynulých dnech stíhání třicetiletého muže, který má na svědomí několik krádeží v Jablonci od 4. do 29. ledna. Nejprve v uvedené době z jedné budovy v centru města ukradl měděné parapety a nechal po sobě škodu za 15 400 korun. Navíc měl tu drzost a pokusil se krást na stejném místě znovu. To už ale začal zajímat jablonecké policisty, kteří o spolupráci s jeho zadržením požádali kolegy z městské policie. Bylo totiž pravděpodobné, že na dotyčného, při pochůzkách městem, někde narazí.

To se hlídce strážníků podařilo minulý týden v pondělí, kdy ho kolem poledne zahlédli v Pražské ulici a vyzvali ho k prokázání totožnosti. Obviněný ovšem neuposlechl jejich výzvy, choval se agresivně a oba městské strážníky i fyzicky napadl. Na místo ihned přijely další dvě hlídky strážníků, muže zadržely a předaly policistům k dalším úkonům trestního řízení,“ popsala sled událostí mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Policisté zloději navíc ještě připsali na vrub další skutek, kterého se dopustil 12. ledna hned po ránu, kdy dlažební kostkou rozbil skleněnou výplň prodejny tabáku také v centru města. Sice se mu nepodařilo vniknout dovnitř, ale škoda na zničené výloze se vyšplhala na téměř pět tisíc korun.

Muž je nyní stíhán jako obviněný ze spáchání přečinů krádež dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu, násilí proti úřední osobě a výtržnictví.

Poté, co komisař zahájil trestní stíhání zadrženého muže, podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu k jeho vzetí do vazby. Soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou následně podaný návrh akceptoval a obviněného poslal do vazby. Nyní mu tak v případě odsouzení za spáchání uvedených přečinů hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ doplnila Sochorová.

Policisté v souvislosti s tím děkují za spolupráci kolegům strážníkům, neboť i jejich přičiněním je nyní zloděj v liberecké vazební věznici a nemůže tak v trestné činnosti ve městě pokračovat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky zloděj, zadržení, krádeže, napadení, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj v Jablonci napadl strážníky, nakonec skončil ve vazbě  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.