Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Sousedé měli obavy o nájemníka. Svou všímavostí ho nejspíš zachránili

„Osmdesátiletý nájemník už tři dny nebere telefony, nereaguje na zvonění ani klepání na dveře. Máme obavy, protože na podzim měl mozkovou příhodu,“ znělo oznámení, které v úterý 2. dubna dopoledne převzal operační důstojník Městské policie Jablonec nad Nisou.

Proto ihned na udanou adresu vyslal hlídku a mezitím zjišťoval, zda pán není hospitalizovaný. Strážníci, když dorazili na místo, nejprve klepali i zvonili, ale z bytu se nikdo neozýval. O pohřešovaném nic nevěděla ani sousedka, která muže viděla naposledy před pěti dny na lavičce před domem. „Včera se tu zastavil někdo z církve, ale také mu soused neotevřel,“ dodala ještě.

Hlídka městské policie proto vyhledala následně správkyni domu, která ale také uvedla, že muže již delší dobu neviděla, její soused pak uvedl, že jej naposledy spatřil před osmi dny. Strážníci přivolali proto na místo i záchranáře a hasiče a začali konat. Hasiči po žebříku vyšplhali k oknům mužova bytu a spatřili muže, kterak nehybně leží na podlaze svého bytu.

Muž byl sice při vědomí, ale natolik oslabený, že nebyl schopný komunikace. Navíc byl značně zanedbaný, evidentně strádal a žil v odpadcích. Do péče jej převzali zdravotníci a byt zajistili státní policisté. Celou věc nyní řeší sociální odbor jabloneckého magistrátu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky pomoc, sousedé, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sousedé měli obavy o nájemníka. Svou všímavostí ho nejspíš zachránili  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.