Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak vypadá chudoba v Africe nebo jak se zbavit exekucí? I na tyto otázky by měly odpovědět přednášky v knihovně

Osvětová kampaň s názvem Česko proti chudobě proběhne v Krajské vědecké knihovně Liberec 20. června od 16 hodin. Připraveny jsou přednášky, které mají informovat o situacích, které s chudobou neodmyslitelně souvisí a ve kterých se může octnout i člověk sám.

Jak se žije v rozvojových zemích? Jak vycestovat a pomáhat školám v Africe či jak předejít chudobě v našich zeměpisných šířkách? Nejen tyto otázky by měli zodpovědět odborníci v rámci přednášek, které se uskuteční zdarma 20. června od čtyř hodin odpoledne v liberecké knihovně. 

Program

16:00 Středoafrická republika zblízka

O jedné z nejchudších zemí světa bude vyprávět Fabrice Martin, ředitel společnosti SIRIRI. Tato obecně prospěšná společnost se snaží nejrůznějšími formami pomoci právě africkým rozvojovým zemím.

17:00 Finanční gramotnost – práva a možnosti v době vážné nemoci

Do potíží se mohou dostat i lidé v našich podmínkách. Co si počít v okamžiku, kdy vážná nemoc utne zdroj příjmů, poradí Mgr. Šárka Slavíková z pražského centra Amelie.

18:00 Dluhy a exekuce, svět a Člověk tísni

Závěr programu patří společnosti Člověk v tísni. Tématem budou dluhy, exekuce a možnosti jejich řešení, ale také příběhy a zkušenosti z ČR i působení v zahraničí.

Program bude zpestřen i fotografickou výstavou s názvem Lidé na okraji autorů Jana Šibíka a Alžběty Jungrové. Jejich snímky jsou doplněny i o krátké texty, které v sobě skrývají silné životní příběhy. 

Foto

Štítky Liberec, Krajská vědecká knihovna Liberec, Česko proti chudobě, přednášky, chudoba, knihovna, přednáška, Afrika, Česko, Fabrice Martin, SIRIRI, Středoafrická republika, Jan Šibík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak vypadá chudoba v Africe nebo jak se zbavit exekucí? I na tyto otázky by měly odpovědět přednášky v knihovně  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.