Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dívka z Liberce nechodila do školy. Od začátku školního roku zameškala 370 hodin

Neuvěřitelných 370 hodin zameškala od začátku školního roku až do března 2018 dívenka z Liberce. To znamená, že ze sedmi měsíců vynechala skoro dvě třetiny vyučování. Rodičům dívky tak hrozí až dva roky vězení.

„Nezodpovědní rodiče tak výrazným způsobem ohrozili její rozumový a mravní vývoj,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj ale nejde zdaleka o jediný podobný případ. Například jednačtyřicetiletá žena z Liberce od února do března neposílala svého syna do školy vůbec, ten tak bez omluvy zameškal 110 vyučovacích hodin.

Podobně je na tom třiatřicetiletá žena z Liberecka, která přitom již byla Okresním soudem odsouzena za přečin ohrožování výchovy dítěte. Přesto její dcerka zameškala dalších bezmála 140 hodin bez omluvy a to v době od poloviny prosince 2017 do současnosti.

„Ve všech těchto skutcích policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte, za což zákonným zástupcům v případě odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky Policie, škola, záškoláctví, Liberec, Liberecký kraj, školní rok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka z Liberce nechodila do školy. Od začátku školního roku zameškala 370 hodin  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.