Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Uzavírka na Franťáku skončila o týden dřív. Křižovatka u Svedu už je průjezdná

O týden dříve skončila v Liberci oprava frekventované křižovatky ulic Švermova a Uralská v liberecké čtvrti Františkov. Práce měly původně skončit až 22. července, křižovatku ale pro dopravu otevřeli už o víkendu.

Pro mnoho lidí se tak zjednoduší cesta za prací do Průmyslové zóny Liberec - Jih, kterou výrazně zkomplikovala rekonstrukce hlavní přístupové trasy - ulice České mládeže. Tam se bude pracovat až do poloviny října.

Součástí projektu ve Švermově ulici, který začal už v dubnu, byla nejen úprava frekventované křižovatky, jíž v dopravní špičce projede až 1300 aut za hodinu a je problém ji bezpečně přejít. Přibyly i nové chodníky a dva nové přechody, které mají zvýšit bezpečnost chodců v této oblasti.

Podle vedoucího městské správy majetku Davida Novotného radnice do budoucna počítá s prodloužením chodníku podél celé Uralské ulice. K tomu ale bude nutné vykoupit některé pozemky podél komunikace.

Opravy ve Švermově ulici nejsou jedinou akcí, která zkomplikovala dopravu v krajském městě. Aktuálně jsou po Liberci zhruba dvě desítky uzavírek či dopravních omezení. Pracuje se také na frekventované třídě Dr. Milady Horákové, kvůli rekonstrukci železničního mostu v Krásné Studánce bude až do konce července uzavřena část Hejnické ulice.

Neprůjezdná je kvůli rekonstrukci část Vítězné ulice u Severočeského muzea, ale také třeba ulice Jetelová a Topolová. Kyvadlový provoz čeká motoristy v ulici Energetiků.

Největší komplikací je ale rekonstrukce ulice České mládeže, která je jednou z nejvytíženějších ulic v Liberci. Denně po ní projede zhruba 17 tisíc automobilů. Rekonstrukce přes kilometr dlouhé komunikace od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 35 po okružní křižovatku s Kubelíkovou ulicí přijde na 38,5 milionu korun.

Silnice nesplňuje hlukové limity, Liberecký kraj chtěl proto původně jen vyměnit povrch za tichý asfalt. „Projektanti ale při přípravě přišli na to, že některé části nejsou v dobrém technickém stavu, proto byla nutná kompletní rekonstrukce," řekl již dříve hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Autoři

Štítky doprava, uzavírka, Sved, křižovatka, Liberec, rekonstrukce, Františkov (Velké Kunětice), David Novotný, Milada Horáková, Martin Půta, Starostové pro Liberecký kraj, Severočeské muzeum v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka na Franťáku skončila o týden dřív. Křižovatka u Svedu už je průjezdná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.