Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči z Krásné Studánky se pyšní novou hasičárnou, která je zároveň originálním architektonickým dílem

Nová hasičská zbrojnice v Krásné Studánce se včera slavnostně otevřela. Moderní objekt místní hasiči vítají, navíc letos uplynulo právě 120 let od jejich založení.

„Jednotka hasičů z Krasné Studánky patří mezi ty nejvytíženější, jsem tedy rád, že nyní již mají odpovídající zázemí“, komentoval při otevírání primátor Liberce Tibor Batthyány.

Podoba i rozvržení hasičské zbrojnice by měli odpovídat přesně potřebám hasičů. A to i z toho důvodu, že architektem stavby byl člen hasičského sboru Vojtěch Šrut. Objekt nabízí garáž až pro tři hasičská auta a samozřejmě nutné sociální zařízení, šatnu, ale také zasedací a společenskou místnost.

Novou zbrojnici si pochvaluje i velitel hasičů Josef Hazi. „Tato budova se s předchozí naprosto nedá srovnat. Konečně máme dostatek místa na techniku a nemusíme řešit například teplou vodu nebo topení,“ řekl Hazi.

Náklady na stavbu, která vznikla během deseti měsíců, se vyšplhaly až k částce 13,7 milionů korun. Vedle špičkového zázemí získají hasiči navíc nový vůz, speciální dopravní automobil a přívěs se člunem. Na celé stavbě se výrazně podílel projekt 4 města zachraňují přes hranice, přičemž spolupracujícími městy jsou Liberec, Hrádek nad Nisou, Žitava a Herrnhut.

 

Foto Jan Vrabec

Štítky Krásná studánka, hasiči, hasičárna, Liberecko, slavnostní otevření, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Liberec, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z Krásné Studánky se pyšní novou hasičárnou, která je zároveň originálním architektonickým dílem  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.