Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jaké máme v Liberci ovzduší? To zjistí plošné měření

Jestli žijeme v čistém městě, kde se nám krásně dýchá, prověří plošné měření, které v těchto dnech probíhá na celkem šesti místech v Liberci.

Mobilní systémy, umístěny Státním zdravotním ústavem na vybraná místa, budou dvacet čtyři hodin měřit kvalitu ovzduší. „Cílem je zkvalitnit a zaktualizovat současné informace o úrovni zátěže místního obyvatelstva,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Systémy pro měření se nachází u Střední odborné školy Na Bojišti, dále u mateřský škol Korálek, Jeřmanická a u základní školy Lesní. Posledními místy je Šaldovo náměstí a okružní křižovatka v ulici České mládeže.

Konkrétní místa měření zároveň byla vybrána tak, aby bylo možné výsledky použít i pro další lokality ve městě. Podobná akce se konala v Liberci naposled před třinácti lety. I tehdy byly pro získání informací umístěny mobilní systémy do šesti vybraných úseků. Pro porovnání je tak většina aktuálních pozic shodná s předešlým měřením.

Foto Olomoucká Drbna

Štítky ovzduší, měření, znečištění, životní prostředí, Liberec, vzduch, Státní zdravotní ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké máme v Liberci ovzduší? To zjistí plošné měření  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.