Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O budoucnosti frýdlantské nemocnice se stále jedná, pacienti musí dojíždět do Krajské nemocnice

Zatímco frýdlantskou nemocnicí otřásl nedávný případ otravy krve devíti pacientů, memorandum stále jedná o budoucnosti tohoto objektu. Aktuálně musí pacienti dojíždět i s úrazy do Liberce, ve Frýdlantu totiž skončila i akutní chirurgická péče.

Nemocnice Frýdlant si nyní prochází obdobím nejistoty, nezná svou budoucnost ani to, kdy se otevřou operační sály. Právě jejich zavření urychlilo avízované ukončení akutní chirurgické péče, která měla fungovat až do tohoto pátku.

Řešení, které by mělo být ideální pro všechny strany, hledá i v těchto dnech memorandum. „Dnes opět jednaly všechny strany memoranda, tedy zástupci Libereckého kraje, města Frýdlant, Krajské nemocnice Liberec a společnosti EUC. Aktuálně je nutné podepsat dohody o poskytnutí informací,“ vysvětlit hejtman Martin Půta.

Právě dostupnost informací je klíčová pro možné ocenění celé nemocnice. Podle Půty by ocenění mohlo být hotové na konci února. „Doufáme, že se celá situace bude řešit co nejrychleji, jelikož se výrazně dotýká zdejších obyvatel,“ komentoval hejtman. V lednu by zároveň mělo dojít k setkání se zaměstnanci, kteří mají zájem v nemocnici i nadále působit.

„Samozřejmě je pro nás důležité, aby zde byli i nějací zaměstnanci. Rádi bychom co nejdříve obnovili alespoň pohotovost a provádění drobných zákroků,“ řekl Půta. Přestože Nemocnice Frýdlant měla po Novém roce provádět ještě některé zákroky, aktuální zapečetění sálů to neumožňuje. Zatím musí pacienti dojíždět do Krajské nemocnice v Liberci. Která tak čelí náporu pacientů. 

Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky Frýdlant, nemocnice, chirurgie, pacient, Martin Půta, Liberec, Nemocnice Frýdlant, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj

O budoucnosti frýdlantské nemocnice se stále jedná, pacienti musí dojíždět do Krajské nemocnice  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.