Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vážná nehoda u Bílého Kostela si vyžádala uzavírku a další lidský život

, aktualizováno 25. prosince 2018, 15:55

Letošní vánoční svátky jako by byly začarované. Na silnici první třídy č. 13 mezi Bílým Kostelem a Jitravou došlo k tragické dopravní nehodě. Na místě vyhasl lidský život.

Vážnou nehodu, při které došlo ke střetu dvou osobních automobilů, vyšetřují kriminalisté. Jedno vozidlo zůstalo převrácené. „K nehodě došlo krátce po poledni,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Řidič s vozem značky Jeep a s přívěsným vozíkem jel směrem na Rynoltice. 

„Důvodem byl pravděpodobně vozík, který se zatím z neznámých důvodů rozhoupal a ačkoli se snažil řidič udržet vozidlo na vozovce, vjel do protisměru, kde právě jel další vůz značky VW,“ sdělila Suchánková. Při vyhýbání Volkswagen zavadil o vozík Jeepu, vjel do stráně a následně skončil na silnici převrácený na střeše.

Řidič s sebou vezl ženu a tři děti

Posádkou tohoto vozu byl muž, žena a tři děti. Právě muž, který seděl za volantem, zaplatil cenu nejvyšší, svůj život. „Bohužel u řidiče bylo možné pouze konstatovat smrt. Spolujezdkyně utrpěla lehká zranění a byla převezena na liberecké traumacentrum,“ komentoval mluvší ZZS Michal Georgiev.

Ani děti se neobešly bez zranění. Jedno bylo převezeno do Krajské nemocnice v Liberci s lehkým zraněním, druhé bylo hospitalizováno z preventivních důvodů. Poslední člen posádky ale musel být převezen do Prahy. „Jedno dítě jsme s těžkým poraněním vrtulníkem transportovali na pražské traumacentrum,“ dodal mluvčí.

Nehoda si každopádně vyžádala dočasnou obousměrnou uzavírku. „Doprava byla odkláněna již u Bílého Kostela směrem na Hrádek, Chotyni a Dolní Suchou, poté se auta opět napojila na silnici první třídy,“ komentovala Suchánková. Na místě zasahovaly složky IZS a dopravu řídili policisté. Nyní by mělo být místo již zcela průjezdné.

Foto Facebook - Dopravní info „Liberecký kraj“

Štítky nehoda, krimi, Bílý Kostel, kolona, kostel, silnice, Vánoce, vozík, Jeep, Volkswagen, Rynoltice, Krajská nemocnice Liberec, Praha

Vážná nehoda u Bílého Kostela si vyžádala uzavírku a další lidský život  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.