Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

S povánočními slevami se objevují i kapsáři. Policisté jen za víkend evidují čtyři krádeže

Policisté v povánočních slevových tačenicích varují před kapsáři. Jen za uplynulý víkend se jim přihlásili čtyři lidé, které někdo při nákupech v Liberci okradl.

Scénář u všech skutků je v podstatě stále stejný. Batoh nesený na zádech nebo kabela zavěšená na rameni, uvnitř kterých má majitel peněženku s doklady a finanční hotovostí. Nepozornost, tlačenice v prostředku hromadné přepravy osob nebo v obchodním či zábavním centru, a poté již jen nemilé překvapení, když po nějaké chvilce majitel zjistí, že úložný prostor onoho zavazadla je otevřený a prázdný,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V těchto čtyřech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. U jednoho ze skutků pak zahájili úkony z přečinu zatajení nálezu. „V případě dopadení a uznání viny tak pachateli může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,” dodal mluvčí.

Celková škoda přesáhla dvanáct tisíc korun.

Policisté radí

Nemáte-li možnost vyhnout se tlačenicím v obchodech, nákupních centrech, dopravních prostředcích, ale také na kulturních akcích, mějte cenné věci u sebe vždy tak, že je budete mít neustále pod kontrolou. Batohy, tašky a kabelky nenechávejte ledabyle zavěšené na rameni nebo na zádech bez toho, aniž byste je uzavřeli. Přesuňte si je na přední část těla tak, aby pro vás byly vždy viditelné. Uzavírejte si svá příruční zavazadla. Zámečky, zipy, přezky – věnujte několik vteřin zajištění vnitřních prostor vašich příručních zavazadel. Několik takových vteřin vám ušetří hodiny strávené běháním po úřadech, bankách a pojišťovnách. (Zdroj: policie.cz)

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádeže, kapsář, Liberec, policie, zavazadlo, kapsářství

S povánočními slevami se objevují i kapsáři. Policisté jen za víkend evidují čtyři krádeže  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.