Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Upozorněte na výmoly, skládky nebo špatné chodníky s aplikací Lepší Liberec

Od pondělí 4. února bude v Liberci fungovat zcela nová aplikace, která by měla místním umožnit upozornit na problém, který je trápí, a kterým by se měl magistrát zabývat. Lidé tak mohou poukázat na konkrétní problém na vozovce nebo třeba na skládku.

Aplikace Lepší Liberec by měla ulehčit komunikaci mezi lidmi a úředníky. „K upozornění na problém postačí obyvatelům Liberce tato jednoduchá aplikace,“ uvedl náměstek primátora Jiří Šolc. Podněty pak budou zpracovávat přímo příslušní úředníci.

Novinka, která bude dostupná jak pro systémy Android a Windows, tak pro iPhone, má výhodu i ve sledování aktuálního stavu problému. „Lidé budou moci kontrolovat stav pondětů a aktuální situaci,“ komentoval Šolc. Pro co nejpřehlednější databázi připomínek využije město aplikaci Marushka Photo. Město s ní má již zkušenosti a využívá ji pro jiné záležitosti.

 

Foto Město Hejnice

Štítky Lepší Liberec, aplikace, mobily, Liberec, Jiří Šolc, Microsoft Windows, iPhone, chodník

Upozorněte na výmoly, skládky nebo špatné chodníky s aplikací Lepší Liberec  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.