Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U hřiště našel klarinet za 35 tisíc, prodat ho chtěl za pětistovku

Od listopadu řešili liberečtí policisté ztrátu drahého hudebního nástroje, který ztratil jeho majitel někde v ulici na Letce. Konkrétně šlo o klarinet vysoké hodnoty, který našel pětatřicetiletý muž. Jenže místo toho, aby ho vrátil, pokusil se nástroj prodat za zlomek ceny.

Majitel nástroj ztratil v nočních hodinách při cestě domů. „Později si všiml, že je jeho nástroj nabízen k prodeji. Sešel se s prodávajícím a zároveň o schůzce informoval policisty. Prodávající koupil klarinet od 35letého muže za částku 500 korun,” popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová

Hudební nástroj - klarinet značky Buffet Crampon R13, černé barvy, v černém kufříku našel  dne 10. listopadu 2018 v ranních hodinách v Liberci, ulici na Letce v blízkosti dětského hřiště. Nález v hodnotě 35 tisíc korun si ponechal a chtěl ho prodat.

A to ho nyní může přijít draho. „Liberečtí kriminalisté zahájili proti 35letému muži trestní stíhání pro přečin "zatajení nálezu", za který jej v případě pravomocného odsouzení může soud poslat až na rok do vězení,” dodala mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Liberec, klarinet

U hřiště našel klarinet za 35 tisíc, prodat ho chtěl za pětistovku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.