Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Štve vás nepořádek ve městě? Pošlete na radnici fotku přes aplikaci

Liberečáci mohou nově využít mobilní aplikaci Marushka photo. Pokud ve svém okolí máte nějaký nepořádek, stačí ho právě pomocí aplikace vyfotit a poslat, na radnici by pak problém měli co nejrychleji vyřešit.

Aplikace funguje online, ve chvíli, kdy příspěvek odešlete, dostanou ho úředníci na radnici „Ti je  v tu chvíli vyhodnotí a bez odkladů zadají k řešení. Systém navíc umožňuje online kontrolu došlých podnětů na mapě. Každý se tak může kdykoli podívat, co se s nahlášenými požadavky zrovna děje,“ vysvětluje náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc.

Pohodlné řešení

Lidé mohou na nepořádek upozorňovat už nyní, přes webové rozhraní nebo formulář webu města to ale není úplně pohodlné. Radnice poítá s tím, že přes aplikaci budou občané příspěvky posílat častěji.

Stejnou aplikaci – Marushka, využívá od loňska i město Svitavy. Sousední Jablonec nad Nisou nabízí podobnou službu a během necelých čtyř let provozu už tam vyřešili přes hlášení z mobilu stovky závad a poruch na majetku města i porušení veřejného pořádku. Nejčastěji to byly připomínky ke stavu vozovek, dopravního značení a městského mobiliáře, ale také podněty k úklidu města nebo prořezu zeleně. 

Požadavky uvidí na webu

„Systém umožňuje také filtrovat data pro vybrané lokality a podle druhu požadavku,“ poznamenává Ondřej Vyskočil z Liberecké informační společnosti, a.s.  Přehled nahlášených požadavků se bude zobrazovat na mapovém portálu města www.liberec.cz/mapy, požadavky bude možné hlásit i přes internet.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky nepořádek, aplikace, marushka, radnice, Jiří Šolc, Svitavy, Jablonec nad Nisou

Štve vás nepořádek ve městě? Pošlete na radnici fotku přes aplikaci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.