Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vyroste u výpadovky na Jablonec nová čtvrť? Na deseti hektarech mají vyrůst desítky domů pro tři tisíce lidí

Až šestatřicet bytových domů s osmi stovkami bytů by mohlo vyrůst na okraji Kunratic na místě, kde se kdysi měl stavět nemocniční pavilon urgentní medicíny. Projekt městu představili architekti z ateliéru Qarta.

Pozemky u silnice na Jablonec jsou na výstavbu připravené už roky, původně se tam mělo stavět centrum urgentní medicíny, první stavební úpravy dokonce proběhly, ale projekt nakonec zkrachoval.

Na nové výstavbě by se určitým způsobem mělo podílet i město, ze zhruba desetihektarové rozlohy vlastní asi třetinu pozemků, zbytek patří soukromým vlastníkům. „Zájmem města je tuto lokalitu rozvíjet. Poloha k tomu vybízí, jedná se o dobře dostupné místo u nové silnice na Jablonec. V dosahu jsou i všechny inženýrské sítě,” řekl Jan Král z tiskového odboru města.

V nové čtvrti by mohly bydlet až tři tisíce lidí. Nepůjde ale o klasický satelit za městem, měly by tu být i veškeré služby. „Diskutovalo se o nezbytnosti zajištění městské hromadné dopravy, napojení chodníků, cyklostezek, ale třeba i o vzniku školky, dětských hřišť a dalších služeb,” dodal Král.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, výstavba, Kunratice, Qarta, Jablonec, Jan Král

Vyroste u výpadovky na Jablonec nová čtvrť? Na deseti hektarech mají vyrůst desítky domů pro tři tisíce lidí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.