Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přestavba bývalé školky na azylový dům v Ruprechticích se protáhne o šest týdnů

Přestavba vily na azylový dům pro rodiny s dětmi a ženy v Liberci nabrala zpoždění, potrvá o šest týdnů déle. Nový termín otevření je v květnu.

„Stavební práce na starých objektech, to jsou věci, které se nedají úplně odhadnout," uvedl náměstek primátora pro sociální oblast Ivan Langr (SLK). Dodatečné práce mají vliv i na cenu za rekonstrukci dvoupatrového domu, která už stoupla o více než milion korun na 16,237 milionu. Na projekt získala radnice evropsku dotaci.

Vila ve Věkově ulici v Ruprechticích z roku 1912 naposledy sloužila jako mateřská škola. Na azylový dům se přestavuje od loňského září. Za prodloužením termínu dokončení a zvýšenými náklady je hlavně nefunkční kanalizace, na což se přišlo až po zahájení prací. Opravit nelze, proto se musí vybudovat nová kanalizační přípojka včetně přečerpávací stanice s dvěma čerpadly. Veškeré práce ve vile by měly podle smlouvy skončit do 9. května.

Azylový dům pro rodiny s dětmi a ženy ve stotisícovém městě dosud není, jeho kapacita bude 22 lůžek. Z toho deset v šesti pokojích je určeno pro ženy v nouzi a ostatní budou ve třech domácnostech pro rodiny s dětmi. Dům bude mít na starost obecně prospěšná společnost Návrat, která v Liberci provozuje už více než 20 let azylový dům pro muže Sperasmus.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, azylový dům, Ruprechtice, školka, Věkova, rodina, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba bývalé školky na azylový dům v Ruprechticích se protáhne o šest týdnů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.