Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hazard se v Liberci nerozroste, žádosti zastupitelstvo smetlo ze stolu

Seznam míst s povoleným hazardem se v Liberci nerozroste. O zařazení na seznam povolených míst zažádalo šest osob, všechny žádosti město zamítlo.

Liberecké zastupitelstvo jednomyslně zamítlo všech šest žádostí o zařazení na seznam povolených míst pro provozování hazardu. Z minulého roku je na seznamu sedm adres. Opoziční zastupitel Josef Šedlbauer ale snahu dalších žadatelů dostat se na seznam považuje jen za jakýsi test, protože většina z nich má povolení k provozu ještě na dva roky.

„V roce 2020 nás čeká další kolo skutečného zápasu o to, jak moc zůstane Liberec hazardem prosycený,“ řekl Šedlbauer. Podle platné verze vyhlášky, přijaté loni v březnu, jsou v Liberci povolená pouze kasina, a to v okruhu 150 metrů od škol. Kasina navíc nesmí být v místě, kde by neúměrně zvyšovala rizika se zajištěním veřejného pořádku.

Tyto podmínky loni splnilo sedm adres. Hazard je ale možné provozovat i na dalších místech do doby, než jim vyprší současné povolení. Podle Šedlbauera je v Liberci aktuálně v provozu 16 kasin, vychází z údajů celníků. Činnost bude muset devět z nich ukončit nejpozději do začátku dubna 2021, pokud se nedostanou na seznam povolených míst.

Všech šest letošních žadatelů nesplnilo druhou podmínku, tedy že by fungování jejich provozoven nezvyšovalo riziko narušování veřejného pořádku. Šlo o kasina v centru města, konkrétně v ulicích Boženy Němcové, Revoluční, Moskevské, Rumunské, 5. května a Blažkově. Nesouhlasné stanovisko pro zařazení na seznam vydala skupina pro komunitní plán, městská policie i spolek Advaita, který pomáhá lidem zbavit se závislosti.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hazard, Liberec, žádost, hazardní hra, Josef Šedlbauer, kasino, Božena Němcová

Hazard se v Liberci nerozroste, žádosti zastupitelstvo smetlo ze stolu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.