Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Druhá etapa revitalizace Kristýny se zpozdí, začít by mohla na podzim

Během loňského roku proběhla první etapa revitalizace koupaliště Kristýna. Oprav se dočkaly cesty i pláž. Došlo i na zatravnění částí pláže. Letos mělo dojít na úpravu severní pláže. Před začátkem sezóny to ale nebude.

Na vině jsou dlouhé termíny dodávky materiálů. V rámci druhé etapy by se měla Kristýna dočkat nových mol i sjezdu pro vozíčkáře. „Zakázku se podařilo úspěšně, i když trochu v bolestech, pro nezájem potencionálních zhotovitelů, vysoutěžit, nicméně nikdo nepředpokládal  nečekal, že např. na dodávku kvalitních dubových pilotů odpovídajících průměrů, které zaberaněné do vody, budou sloužit jako nosný prvek obou mol, trvá několik měsíců, což by mohlo znamenat zásadní ovlivnění pohody a klidu celé sezony jara a léta 2019,“ uvedl starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka na sociálních sítích.

Proto se vedení města a představenstvo Kristýny domluvilo, že se projekt odloží až na období po hlavní sezóně, tedy na podzim. Finální podobu by si tak podle starosty měli lidé užít příští léto. „Novou tvář naší Kristýny vám předáme do užívání jako lehkou náplast za rozkopanou ulici Libereckou na jaře roku 2020 před letní sezónou,“ dodal starosta.

Foto Hrádek nad Nisou/Roman Sedláček, FB/Josef Horinka

Štítky Hrádek nad Nisou, Kristýna, revitalizace, pláž, Josef Horinka

Druhá etapa revitalizace Kristýny se zpozdí, začít by mohla na podzim  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.