Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kostel a zahrada u Malého náměstí se slavnostně otevře

Vždycky jste se chtěli podívat do zahrady a nahlédnout do kostel Nalezení svatého kříže v Liberci nedaleko Malého náměstí? Budete mít příležitost prvního června, kdy proběhne slavnostní otevření.

Zahrada u kostela nabízí mnoho ze sakrálního umění. Je v ní i velký kus liberecké historie, například v podobě mramorového sloupu, který vytvořil světoznámý Matyáš Bernard Braun. „Místo je zajímavé nejen tím, že se zde střetávají regiony Horní Lužice, Slezska a Čech. Zároveň tudy ale vede turistická trasa Via Sacra,“ uvedla mluvčí města Jana Kodymová.

Slavnostní otevření tohoto speciálního místa proběhne 1. června od 16 hodin. Během slavnostního otevření vystoupí například liberecká ZUŠka nebo pěvecký soubor Severáček. Navíc bude k této příležitosti vydána úplně nová turistická vizitka i razítko.

Mimo tento významný den je možné kostel a zahradu navštívit od dubna do října každou středu v čase od 14 do 18 hodin a také každou sobotu od 10 do 16 hodin.

Foto Jan Král

Štítky kostel, Nalezení svatého kříže, Liberec, kultura, zahrada, Malé náměstí, Matyáš Bernard Braun, Česko, Severáček, Slezsko, Horní Lužice

Kostel a zahrada u Malého náměstí se slavnostně otevře  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.