Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ukradl kabely na železniční trati, ohrozil tak bezpečnost dopravy

Tahle krádež mohla mít i smrtelné následky. Možná si to zloděj neuvědomoval nebo mu to bylo jedno. Teď už ho policisté ale dopadli a zjistili, že toho na svém účtu má ještě víc.

Tenhle povedený zloděj se zaměřoval na Frýlantsko. Zde se nejprve na konci dubna vloupal do skladu použitého zdravotnického zařízení. „Odcizil několik invalidních vozíků, matrace a zdravotní lůžka,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský

Dál už se kriminálník zaměřil na trochu něco jiného, a sice na kabely na železniční trati. V polovině května zmizely kabely nedaleko Frýdlantu. Odštípnutím drážních kabelů došlo k poruše světelného a zvukového zařízení nedalekého železničního přejezdu. „Předběžná způsobená škoda byla v tomto případě vyčíslena na patnáct tisíc korun,“ informoval Robovský. Navíc tak pachatel ohrozil provoz na trati, což by mohlo mít fatální následky.

Další kabely zmizely o týden později nedaleko obce Višňová. „Tento případ byl velmi obdobný. Neznámí pachatelé odcizili část traťové kabeláže a způsobili tak škodu přibližně třicet tisíc korun,“ dodal mluvčí. Osobu, která je za všechny tři případy zodpovědná, se podařilo policistům dopadnout při silniční kontrole. Devětadvacetiletý cizinec skončil v policejní cele a následně byl obviněn ze spáchání zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu krádež. Ve vězení by tak mohl strávit rok až šest let.

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, Frýdlantsko, krádež, Frýdlant

Ukradl kabely na železniční trati, ohrozil tak bezpečnost dopravy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.